Planinsko društvo K2


MET KLJUČA 100 - v Guinnessovo knjigo rekordov


Leta se hitro obračajo, spomini pa, kot bi okameneli ostajajo. Uroš Gračnar – Curi se je nekega dne oglasil na obisk pri Geriyu, z nenavadnim darilom, Ključ 100. Takrat se še nihče ni zavedal, kako pomemben bo ta ključ postal. Danes, ko se spominjamo našega prijatelja alpinista, ki so nam ga gore za vedno vzele mnogo prezgodaj, smo v njegov spomin pričeli z igro CURIJEV MET.

IGRA POTEKA na travniku, kjer je izrisano polje širine 2m s startno črto, dolžina je neomejena pripravljena na vedno nove rekorde. Meče se ključ 100, prav ta, ki nam ga je podaril Curi. Način meta ni opredeljen. Nikakor pa pri metu ne smeš prestopiti startne črte in ključa vreči izven poligona. Razdalja se meri od startne črte do prve točke, kjer se je ključ ustavil v poligonu.

Letos prijavljamo CURIJEV MET v Ginessovo knjigo rekordov.

Igro bomo letos izvajali že tretjič v okviru Adrenalinskega izziva družin – t.i. AID. Torej se je do danes pomerilo že kar nekaj silakov in trenutno velja za najdaljši met, 12,70 m in ga je izvedel Adriano Trnovšek. Pričakujemo, da bodo letos padli novi rekordi.

Letos se bo AID odvijal 5.5. 2018 in vabimo vse, ki bi se pomerili v Curijevem metu in se želite potegovati za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.
 


Galerija:


Dodano: 23. februar 2018 , dodal: Lilijana Štor Krebs